BuroCloud_logo
Managed WordPress Hosting en Cloud Services
Menu
Sluiten
Bekijk prijzen

Maak je WordPress website sneller in 3 stappen

16 juli 2020
Blog
WordPress

Rode stoplichten, wachten in de rij; niemand vind het leuk. En het laatste waar je op wilt wachten is je eigen website.

 

Door de komst van grote (en snelle) webshops zoals bijvoorbeeld bol.com, is de moderne webbezoeker is steeds minder bereid om te wachten op jouw website. Wij geven je 3 simpele stappen om je WordPress website weer snel te laten laden.

 

1. Stel caching in

Snelheidswinst: 0.5 – 2 seconden

 

Wanneer je een webpagina bezoekt, zorgt een server ervoor dat je deze te zien krijgt. Met veel rekenkracht worden verschillende programmeertalen en gegevens omgezet naar een webpagina. Afhankelijk van de grootte en complexiteit van de webpagina, kan dit een tijdsintensief proces zijn.

 

Caching zorgt ervoor dat de server niet elke webpagina opnieuw hoeft op te bouwen. Met een caching oplossing worden webpagina’s één enkele keer opgebouwd, en wordt hier een kopie van opgeslagen. Deze kopie wordt vervolgens aan bezoekers getoond, en zorgt voor flinke tijdswinst.

 

Onze favoriete caching oplossing is WP Super Cache. Deze plugin is ontwikkeld door de makers van WordPress en is simpel in gebruik. Basis caching kun je al volgt instellen:

 

  • Installeer de WP Super Cache plugin en activeer deze
  • Ga naar Instellingen -> WP Super Cache en zet caching aan

 

2. Check je afbeeldingen

Snelheidswinst: 0 – 100 seconden

 

Afbeeldingen brengen je website tot leven. Mooie scherpe foto’s zijn onmisbaar voor een goede website. Helaas zien we erg vaak dat afbeeldingen (veel) te groot zijn. Afbeeldingen worden onbewerkt op een pagina geplaatst, wat gemakkelijk meerdere seconden aan laadtijd aan je website kan toevoegen.

 

Neem bijvoorbeeld een foto rechtstreeks van een professionele camera. Deze kan makkelijk 5 tot 10 MB groot zijn. Dit zorgt op minder snelle verbindingen al snel voor 3 tot 6 seconden extra laadtijd!

 

Het is dus erg belangrijk om je afbeeldingen te optimaliseren. De simpele stap hieronder kan meerdere seconden van je laadtijd afhalen.

 

Snijd je afbeeldingen bij in de mediabibliotheek van WordPress:

 

  • Ga naar de mediabibliotheek, klik op de gewenste afbeelding en klik op Afbeelding bewerken
  • Snijd je afbeelding bij, en/of schaal je afbeelding naar een kleiner formaat

 

3. Houd je website up-to-date

Snelheidswinst: 0 – 10 seconden

 

De web wereld is constant in beweging. Vrijwel elke maand worden er updates voor het WordPress platform uitgebracht. Niet alleen zijn deze updates belangrijk voor de veiligheid van je website, ze houden je website ook snel.

 

De belangrijkste software voor de performance van je website is PHP. Dit is het werkpaard van je website, welke op de achtergrond alle ingewikkelde logica verwerkt. De versie is afhankelijk van je hosting partij, en vaak geeft deze je de optie om zelf een versie te kiezen.

 

Onderstaande test geeft het belang aan van het updaten van je PHP versie. PHP 7.4 is meer dan 3x zo snel als PHP 5.6 bij een WordPress installatie.

 

 

Neem contact op met je hostingprovider, of log in op je hosting paneel om je PHP versie te updaten. Zorg er wel eerst voor dat je WordPress installatie up-to-date is, anders kan dit voor problemen zorgen.

 

Conclusie

 

Je WordPress website sneller maken hoeft niet moeilijk te zijn. Door de 3 bovenstaande stappen te volgen kun je je website, zonder veel tijd en moeite significant versnellen.

 

Is je website na de bovenstaande stappen nog steeds niet snel genoeg? Laat ons je helpen. Wij zetten je website binnen no-time op het Google Cloud platform, en optimaliseren het totdat het niet sneller kan!

 

 

Neem contact op

Wist je dit?

 

Rekenkracht inzetten om ziektes te bestrijden

 

Elke nacht draaien onze servers overuren om nare ziektes te bestrijden zoals HIV, kanker en COVID-19. Help mee. Kies voor verantwoorde hosting.

 

Lees meer

Word klant van Buro Cloud

 

Kies ook voor het meest betrouwbare en snelste hosting platform van Nederland!

 

  • 1e maand gratis
  • Zorgeloos overstappen
  • Direct snellere website

 

Bekijk prijzen

9,4
Onze klanten geven ons gemiddeld een cijfer van 9,4